Kaymakam Turgay Gülenç Ayrıldı.

04 Nisan 2008’de ilçemiz Dernekpazarı Kaymakamı olarak görev başlayan Turgay Gülenç son kaymakamlar kararnamesiyle Erzurum İli Karaçoban İlçesi Kaymakamlığı’na atandı. Referandum nedeniyle  çok kısa süre içinde yeni görev yerinde olması gerektiğinden  ilçemizden  beklenmedik bir şekilde erken ayrılması gerekti. Kendisine Erme Tesislerinde düzenlenen veda yemeğine mesai arkadaşları, siyası temsilciler, esnaf, muhtarlar, halktan bir grup yanında, komşu ilçelerden Kalkandere, Derepazarı, Hayrat ve Köprübaşı kaymakamları iştirak etti. Kurumlar, Belediye ve Muhtarlar Derneği tarafından kendisine sunulan hediyelerden sonra, yaptığı veda konuşmasında duygulu bir tablo çıktı ortaya. Muhabirimiz kendisiyle son görüşen basın temsilcisi oldu.

–  İlçemizde güzel  işler yaptınız. Dernekpazarı nda çalıştığınız bu 27 aylık süre içinde sizden önce ilçemizde  güzel hizmetler verenlerin unutulmayıp her an gündemde tutulduğuna şahit oldunuz. Bu gelecekte de aynen devam edecektir şüphesiz.  Bu bağlamda  iki sorum olacak :

1- İlçemizden ayrılırken  düşüncelerinizi açıklarmısınız ?
2- Yapmayı düşünüp yapamadıklarınız  var mı? Artı  yaptıklarınız arasında  “Bunu keşke böyle yapsaydım veya  hiç yapmasaydım “dediğiniz  olabilir mi?

–  Teşekkür ederim. Yurdumun tanımadığım ve merak ettiğim bölgelerindendi Karadeniz. Görevim gereği tanıma fırsatı bulduğum için memnunum. Gerçi doğup büyüdüğüm yerde Karadenizli ve Erzurumlular çok var. O nedenle insanları hakkında geniş bilgiye sahiptim. Karadenizde halkın sıcaklığını, misafirperverliğini, kadirşınaslığını sizlerle yaşarken dahada  iyi görme fırsatım oldu. Burada çok mutluydum. İlçemizde ve zaman zaman vekalet ettiğim Çaykara İlçesinde Karşılaştığınız insanlar ve sorunları çok değişik olduğundan  sorunlara çözüm üretirken büyük bir tecrübe kazandım. Burası asil olarak ilk görev yerim. Zaman zaman istemediğim durumlar oldu. Bazılarında da yanlış anlaşıldım. Ancak  hepsinin  görev gereği ve gecici olduğuna inanıyorum. Hiç kimseye bir kırgınlığım söz konusu değil. Herkesi seviyorum. Ve de herkesle helalaştım.Bundan sonra da kapım herkese açık  bulunacağım her görev yerinde Dernekpazarlı bir hemşehrinizin olduğunun bilinmesini isterim. Zira ben kendimi  evimde gibi hissetim burada. Belli bir süre sonra ayrılacağımı bildiğim halde ayrılma anı gelip çattığında şaka gibi zannettim. Tahminimden çok üzüldüm. Beni çok etkiledi. Burasını ve sizleri çok özleyeceğim. Hedeflerimde olan Hükümet Binasını yapmayı  gerçekleştirmek nasip olmadı.
İlk görev yerim. Yanlışı olmayan insan olamaz. Benimde yanlışlarım olmuş mutlaka. Amma bunları bir kazanç kabul ediyorum. Çünkü tecrübe kazandım. Aynı durumlarla karşılaşırsam  daha farklı  karalar verme fırsatını yakaladım. Olaylara bakış ufkum gelişti. Tüm Dernekpazarılılara aracılığınızla Allaha ısmarladık derken sevgi ve başarılı gelecek dileklerimi sunarım. Dernekpazarı adına bizde teşekkür eder yeni görevinizde başarılar dileriz.