Gelir Tespiti Uygulaması

2006 yılında 5510 sayılı “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu” ile uygulamaya konulan, ancak 2012 yılına kadar yeşil kartlılar ile kayıt dışı kesimin kapsam dışı bırakıldığı Genel Sağlık Sigortası uygulamasında, 01.01.2012 tarihinden itibaren kapsam dışı bırakılanlar da zorunlu olarak yer almaya başladı. Yeni uygulamaya göre, Türkiye’de yaşayan herkes GSS kapsamında olacak.

Söz konusu tarihten itibaren yeşil kart uygulaması sona ererken, yeşil kart vizesi dolanlar ve herhangi bir sağlık güvencesi bulunmayanların, 01.01.2012 tarihinden itibaren bir ay içerisinde ikamet ettikleri il/ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gelir testi yaptırmak için başvurması gerekiyor.

İlçemizde ikamet edipte gelir testi yaptıracak kişilerin nüfus cüzdanları ile birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Ayrıntılar duyurular kısmındadır.